marți, 14 iulie 2009

"Sifon" pentru comunitari

.. suntem o tară europeană ! Pana acum câţiva ani, sifonăria era in piaţă, in rând cu magazinul de pâine şi second-hand-ul ... acum orice cetăţean intre 18 şi 70 poate fi "sifon" pentru poliţia comunitară :

"De la începutul anului, peste 70 de ploieşteni au primit de la poliţie legitimaţii de voluntari, în baza cărora cetăţenii, cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, au devenit „informatori” de cartier.
Sunt persoane cu spirit civic, care ne anunţă în timp util de producerea unor ilegalităţi pe domeniul public, de la distrugerea locurilor de joacă, până la furtul de flori din spaţiile verzi. Unii dintre ei s-au dotat singuri cu
aparate foto sau telefoane mobile prin intermediul cărora avem dovezile necesare probării unei ilegalităţi”, susţine Carmen Gheorghe, directorul Poliţiei Comunitare Ploieşti."

Suuuper ! mă simt mult mai în siguranţă ... vecina de la 2 e cu ochii pe parcare, pensionarul de la parter "filtrează" traficul uman, iar cei doi puştani care joacă cărţi si fumează pe holul blocului sunt sub acoperire ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu