miercuri, 22 iulie 2009

35 de ani - 15 preoţi - 450 de copii abuzaţi

În Irlanda, dioceza catolică va numi 15 preoţi care au abuzat mai mulţi copii în capitala irlandeză pe o perioadă de 35 de ani. Comisia a identificat 450 de victime până acum. Guvernul urmează să decidă dacă numele clericilor vor fi facute publice sau nu. Investigatiiile au început în martie 2006 şi au vizat acuzaţiile de abuz sexual asupra copiilor în cazul a 46 de preoţi. De asemenea, comisia a investigat şi modul în care s-au ocupat 19 episcopi de aceste cazuri, între 1975 si 2004. Raportul indică faptul că arhiepiscopii au abuzat de puterile lor şi că nu au luat în serios acuzaţiile.

Concluzia ? ... este simplă :

Biserica Catolica 1 - Biserica Ortodoxă 0


Nu urmăresc să stârnesc controverse inter-confesionale, personal sunt ateu, dar este imposibil să nu observ faptul că ce-a mai puternică structură religioasă, Biserica Catolică are curajul de a recunoşte greşelile membrilor săi şi de a-i scoate în faţă pentru judecată.
Ortodoxii ... la fiecare incident o dau de gard.

Apropo ... a-ţi mai auzit ceva de Teodosie Şpagoveanul sau ceilalţi înalţi prelaţi care au fost implicaţi în mişmaşuri ? Media face scandal ... Biserica Ortodoxă ascunde rahatul sub uşa stranei ... şi se plânge ca nu are sediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu