marți, 14 iulie 2009

Fotbal, Petrol şi ... Pieţe

Toata aşa numita presă locală vuieşte : azi se semnează contractul (protocolul) între Primărie si SC FC Petrolul ... se emit opinii, se spun păreri, fiecare işi dă cu presupusul, ca la Ploieşti.
Pătraru postează contractul pe blog, Fido se entuziasmează si scrie şi el ceva, (ca deh, s-o fi plictisit şi el de urmărit taximetriştii de la balcon)... wow ce veste importantă ... sunt impresionat deşi niciodată nu am înţeles dece este atât de pasionant să urmăreşti 12 hăndrălăi care aleargă după o băşică umflată pe stadion ... e drept ca acei hăndrălăi sunt bine plătiţi ... o fi şi asta ceva (masochismul tipic românesc : uite, ăla câştigă mai bine ca mine) ...
Ceea ce nu pricep eu în calitate de simplu observator, este dece nimeni nu comentează UNDE ajunge acesta echipă ... la Hale si Pieţe. Toţi sunt prea ocupaţi să-şi dea cu parerea de petroliştii Bercea, Luca şi compania. Băi băieţi ... credeţi că primăria v-a deschide un aprozar pe stadion ? La meciuri vor fi tarabe cu precupeţe vânzătoare de legume şi brânză ?
Ca exerciţiu de observaţie, aruncaţi un ochi prin pieţele Ploieştiului ... ţăranii de alta dată s-au transformat în tuciurii, tarabele se obţin pe "sponsorizări", producătorii autohtoni sunt eliminaţi şi înlocuiţi de "intermediarii" agreaţi de forul conducător ...
Ăştia vor să managerieze echipa de fotbal reprezentativă a oraşului ? ... ce bine că nu sunt microbist ! Dar "media" ploieşteană trebuie să mai şi scrie câte ceva, nu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu