luni, 20 iulie 2009

Internet pentru tot poporul

"Primăria municipiului Ploieşti informează că, începând de astăzi, în parcul din faţa Palatului Administrativ funcţionează gratuit o zonă wireless.
În prezent, în Ploieşti mai există două locaţii cu internet gratuit în parcurile din zona Pieţei 9 Mai – str. Domnişori şi în cel de pe str. Mărăşeşti - zona magazinului Profi."

Hackeri din toate ţările uniţi-vă .... la Ploieşti.

Cetăţenii Ploieştiului au înaintat sute, mii de memorii şi solicitări privind introducerea accesul la internet liber în frumoasele noastre parcuri şi în centrul oraşului, pensionarii au abandonat lupta pentru un loc la Amara şi au năvalit cu toţii în holurile primăriei, protestând vehement deoarece limitarea accesului la internet doar pentru clienţii firmelor de profil le îngrădeşte libertatea de opinie ... pensiile ne mai constituind o problemă de mult, medicamentele sunt disponibile la orice farmacie, spitalele au în permanenţă stocuri de medicamente şi paturi libere, tinerilor li se pune la dispozitie o locuinţă trimitând primarului doar un SMS în care specifică adresa la care o doresc, şcolile, grădiniţele şi creşele sunt gratuite în totalitate, părinţii primind chiar bonusuri pentru copii care utilizează respectivele locaţii, transportul în comun si căile de rulare orăşeneşti sunt 101% reabilitate, întreţinerea este în totalitate subvenţionată de primărie, cerşetoria la semafor este un act de mult uitat, siguranţa cetăţeanului a fost rezolvată ... ce mai, suntem un oraş european fruntaş.

Exact de internet în centru mai aveam nevoie, altfel viaţa cotidiană ar fi stat în loc.

Pensionarii vor juca Counter în reţea, şahiştii de la tarabele de cărţi vor accesa rezultatele partidelor individuale instantaneu, schimbacii de centru vor avea acces la cursurile valutelor internaţionale, taximetriştii vor putea studia cea mai scurtă rută către destinaţia clienţilor fără a mai ocoli tot oraşul de două ori, iar precupeţele din piaţă vor avea magazine on-line (Hale şi Pieţe devenind club de fotbal şi în consecinţă având alte preocupări).

Sunt mândru de gradul de tehnologizare al oraşului nostru.
Bre, dom' primar, da' problemele SERIOASE pe când îşi vor găsi rezolvarea ?

3 comentarii:

  1. Si la Pitesti au facut smecheria asta in centrul orasului. Fiu-meu a testat-o si zice ca merge destul de slabut, fata de ADSL-ul nostru de acasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. banii publici trebuiesc cheltuiţi ... pot sa pun pariu că preţurile de achiziţie şi contractele sunt mai mult decât umflate. De, nu trebuie "să mănâncă si gura lor o pâine" ? Deşi se spune că sunt sponsorizări ... am nişte îndoieli acute ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e un lucru rău în sine, numai că e, printre altele, o formă fără fond. Nu știu câți ar avea curajul să stea cu laptopul în brațe, pe-o bancă, în fața Palatului Administrativ.

    Hai s-o spunem pe bune: sunt destul de mari posibilități să vină un țigan și să tragă un pumn în laptop și atunci la ce mai e bun un wireless?

    RăspundețiȘtergere