duminică, 19 iulie 2009

Cel mai puternic animal politic

De când aşteptam ştirea aceasta :

"Recent reales în funcţia de preşedinte al PNG-CD, Gigi Becali şi-a luat rămas bun de la PRM şi Corneliu Vadim Tudor, pe care, de altfel, pretinde că-l va respecta toată viaţa.
Becali a declarat că preferă să se coalizeze cu PSD sau cu PD-L."

Odată ajuns europarlamentar, Becali are ambiţii mult mai mari. Cum ar fi, de pildă, să ajungă preşedintele celui mai mare partid din România.

Modelul lui Gigi Becali este însuşi preşedintele Traian Băsescu, al cărui fler spune că-l impulsionează: „Traian Băsescu este un animal politic. După cinci ani de zile, când voi putea fi preşedintele celui mai mare partid din România, cum ar fi PSD+PC+PNG, să vedem noi alt animal politic mai puternic decât mine”.


Cât priveşte relaţia cu Corneliu Vadim Tudor şi PRM, Becali a vrut să lămurească lucrurile: „Nu mai sunt membru PRM, aşa a fost înţelegerea, dar îl voi respecta pe dl. Vadim toată viaţa. Eu nu uit ce-a făcut el pentru mine când eram la greu. De-aia nici nu candidez acum, în toamnă, ca să nu scindez electoratul naţionalist”. Totuşi, acesta a precizat că şi el l-a ajutat pe Tribun, deci nu are de ce să se simtă stânjenit că-l părăseşte: „Datorită nouă, au luat şi ei două mandate de europarlamentari, aşa că putem zice că ne-am făcut reciproc un serviciu”.

He he, chestiile acestea imi aduc aminte dece nu înghit eu politica în general şi politica româneasca în special !

Un comentariu:

  1. Na, ce să te aștepți de la un sărac cu duhul ca Becali și de la un comunist ca Vadim?

    Se răsucesc în mormânt Brătienii, Mihalache sau Take Ionescu...

    RăspundețiȘtergere