joi, 16 iulie 2009

China dă startul ieşirii din criză

"China, cel mai important contribuitor la avansul economiei mondiale, a devansat miercuri Japonia, devenind a doua mare piaţă de capital la nivel mondial, în funcţie de valoare, după ce programul guvernamental de susţinere a activităţilor, de 4.000 de miliarde de yuani (585 miliarde dolari) a stimulat creditarea şi creşterea preţurilor acţiunilor.

China este prima mare economie care iese din recesiune, înregistrând în trimestrul al doilea o creştere de 7,9%, după ce avansul din primele trei luni, de 6,1%, a fost cel mai slab din ultimii zece ani, relatează Bloomberg.

Ritmul de dezvoltare din primul semestru a pus bazele respectării ţintei de creştere economică de 8% pentru 2009, crearea de locuri de muncă şi menţinerea stabilităţii sociale, potrivit biroului de statistică din China."

... şi ca să inţelegeţi dece tocmai "ochii oblici" scot capul primii din "criză" o să apelăm la un alt exerciţiu de observaţie : studiaţi mediul inconjurător apropiat .. câte din lucrurile, hainele, electronicele, plasticele şi orice alte obiecte inconjurătoare NU sunt făcute in China...

Ei, vedeţi ...?!?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu