joi, 6 august 2009

Salariaţii Petrom, ameninţaţi cu şomajul

Cu un profit aproape înjumătăţit, Petrom îşi va continua politica de concedieri. Mai mult, reprezentanţii companiei spun că acum sunt mult mai pregătiţi în ceea ce priveşte viitoarele litigii legate de concedierea foştilor sau actualilor angajaţi.
Compania avea, la jumătatea anului 29.103 de angajaţi, faţă de 33.311 de salariaţi la finele anului trecut.
Petrom a constituit provizioane de 1,3 miliarde de lei pentru aceste litigii, survenite în urma unor interpretări diferite ale unor clauze din Contractul Colectiv de Muncă.
În primele şase luni ale anului, Petrom a realizat investiţii de 866 milioane de lei (204,76 milioane de euro), cu 35% mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut. Valoarea investiţiilor include creşterea participaţiilor Petrom.
De asemenea, la finele lunii iunie, Petrom avea 29.103 de angajaţi, cu 15% mai puţini decât la sfârşitul primului semestru din 2008, cînd numărul de salariaţi era de 34.120.

Prevăd vremuri grele pentru faimosul sindicat al petroliştilor cârmuit de către Liviu Luca.
Totuşi, după aşa numitele scandaluri din media la adresa şefului de sindicat, nu m-ar mira ca poziţia acestuia să se întărească. Privit din afara "sistemului" parcă prea s-a exagerat cu tam-tam-ul la adresa sa. Este clar, cineva vrea să slăbească structurile create de către Luca pentru a putea ataca probabil Petromul prin angajaţii săi ... primele semne deja se văd ...

2 comentarii:

  1. cu atatea afaceri si terte interese, ti se pare ca Luca mai reprezinta un sindicalist adevarat care apara drepturile membrilor ? Ce gluma buna ! sunt multe de spus, reflecteaza numai la "afacerea" Petromservice, cum a fost cumparata-si-apoi-vanduta aceasta firma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa-i recunostem totusi anumite merite ... ca bunastarea personala a fost intotdeauna inaintea interesului plebeilor asta este valabil la toti "liderii" de dupa 89.

    Spre deosebire de alti lideri de sindicate din tara ( a se vedea invatamantul) Luca stie cum sa obtina ceea ce vrea si a reusit sa creeze un sistem care functioneaza. (e drept ca in ultima vreme in defavoarea petrolistilor)

    Cat si cum va functiona numai timpul ne poate demonstra. Pana si Imperiul Roman a apus la un moment dat.

    Dar pana atunci... nu prea se vad petrolisti nemultumiti... si oricum ... cei mici vor ramane mici iar cei mari se vor mari in continuare, este calea pe care in Romania se misca lucrurile si va mai trece multa apa pe Prahova pana se va schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere